Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 25 Eur.

Bananų duona ,,Tik su kefyru,,

INGREDIENTAI

Stiklinės  šviesių miltų
Stiklinės tamsių spelta miltų
1 kiaušinis
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. cinamono
1 arbat. š. vanilinio cukraus
3 vnt. labai sunokusių bananų
100 g. sviesto
2 valg. š. medaus

Aukso luitas

Žiūrėti
 

Aprašymas

Bananų duona kepiau pirmą kartą, o valgyti galėjau ir pusryčiams, ir užkandžiui, bei vakarienei. Duona spintelėje išbuvo ilgiau nei savaitę, šiek tiek padžiuvo, bet buvo vistiek begalo gardi. Gali skrudinti, tepti mėgstamu džemu, ar tiesiog valgyti kaip keksą prie kavos.
Nuspalvink ir tu, namus keptos bananų duonos kvapu. 
 
Jums reikės:
Stiklinės  šviesių miltų
Stiklinės tamsių spelta miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 labai sunokę bananai
100 g sviesto
2 šaukštai medaus
 
Taip pat reikės:
Kūrybos kasdien naudojant duoną
Vietos spintelėje laikyti duonai

Gaminame

Ištirpiname sviestą. Išjungus kaitinimą įmaišome medų. Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus. Kitame dubenyje sutriname bananus iki norimos konsistencijos. Į banano masę įmušame kiaušinį. Maišant supilame ištirpintą sviestą su medumi. Po truputį įmaišome miltus. Masė turi būti skystoka. Kepimo skardą galima patepti riebalais, tačiau aš to nedariau. Kepame orkaitėje įkaitintoje 180°C, apie 40-50 min, priklausomi nuo kepimo formos dydžio.
 
Namai pakvimpa cinamono, medaus ir bananų vaivorykštės aromatu. Prisipilu stiklinę kefyro, atsiriekiu bananų duonos, ir mėgaujuos dar šilta duonos magija.

Kiti receptai